Összes bejegyzés

Életre kelt kavicsok

Életre kelt kavicsok

Mindig ez történik, ha vízparton vagyok. Mármint a kavicsos vízparton. Először csak leveszem a cipőmet, hogy mezítláb sétálhassak. Utána leülök a kavicsok közé. És máris a hatalmukba kerítettek… Felveszem az egyiket– egy bálna; egy másikat – ez egy vitorlás. És vannak még bohóchalak, teknősök, baglyok, birkák… és már tele vannak a zsebeim, meg a kávéspoharam is, ott nyüzsög a fél tengerpart. De mi lesz velük később?

Continue reading “Életre kelt kavicsok”
Mi a szuperérzékenység?

Mi a szuperérzékenység?

Amikor először hallottam a szuperérzékenységről, nem igazán tudtam hová tenni. A világban szerzett tapasztalataim és mások véleményei alapján az „érzékenység” korábban úgy élt a fejemben, mint valami, amitől meg kell szabadulni, egy gyengeség, ami miatt könnyen hátrányos helyzetbe kerülhetek, ha nem irtom ki magamból….

Continue reading “Mi a szuperérzékenység?”
A sokszínű ratatouille – Mediterrán lecsó, ahogy én készítem

A sokszínű ratatouille – Mediterrán lecsó, ahogy én készítem

Paradicsom, színes paprikák, padlizsán, cukkini… és így tovább. A ratatouille (ejtsd: ratatuj) tényleg sokszínű, a szó szoros értelmében: pirosak, sárgák, narancssárgák, lilák, zöldek egyvelege. De a ratatouille más értelemben is sokszínű: sokféleképp készíthető, mindenki kikísérletezheti a saját stílusához illő verziót. Az itt következő recept tehát nem A RATATOUILLE lesz, hanem az én ratatouille-om. Kicsit francia, kicsit olasz, kicsit máltai, és talán egy kicsit magyar is valahol.

Continue reading “A sokszínű ratatouille – Mediterrán lecsó, ahogy én készítem”
Szörfözni nem csak Kaliforniában lehet!!!

Szörfözni nem csak Kaliforniában lehet!!!

Ha ezt már tudtad, akkor nem mondtam vele újat… Én viszont egészen tavaly májusig nem tudtam! Na jó, tudtam, de valahogy mégis úgy élt a fejemben a szörfözés, mint a kiváltságosok sportja, azoké, akik húszévesek, tele vannak lével, és híres szörfparadicsomok közelében születtek. Ne kérdezzétek, miért gondoltam ezt… Talán a filmek sugallják. Vagy csak nem olvastam róla eleget. Eddig. Tavaly májusban ugyanis minden megváltozott…

Continue reading “Szörfözni nem csak Kaliforniában lehet!!!”