Összes bejegyzés

Fűszeres-napfényes répakrémleves

Fűszeres-napfényes répakrémleves

Bevallom, a répa sokáig nem tett szert nagy népszerűségre a mi kis családunkban. Valójában nem tudom, miért, mert önmagában semmi kifogásunk a répa mint zöldségnövény ellen. Szép sárga, üde, néha vicces is. De amint az elkészítésére kerülne a sor, már rögtön húzódozom. Talán a pucolgatás, meg a reszelgetés az, amit ki nem állhatok? Lehet. Vagy mert nem volt igazán megnyerő répás étel receptem. Eddig…

Continue reading “Fűszeres-napfényes répakrémleves”
Gluténmentes csokis-csoda muffin

Gluténmentes csokis-csoda muffin

Már régóta fontolgattam a gluténmentes étkezést, de valahogy nehezemre esett belevágni. Néha kicsit félek is az új dolgoktól (bár ebben ellentmondásos vagyok), és a gluténmentesség olyan komplikáltnak tűnt. Nem beszélve a lemondásokról. Mi lesz a vajas-lekváros kenyérrel? Meg a sonkás-sajtos szendviccsel? És ott van még a kedvencünk, a francia quiche, és az olasz tészták. És persze a pizza. De mindezek a problémák eltörpülnek a legijesztőbb kérdés mellett:

MI LESZ A SÜTIKKEL???

Continue reading “Gluténmentes csokis-csoda muffin”
Életre kelt kavicsok

Életre kelt kavicsok

Mindig ez történik, ha vízparton vagyok. Mármint a kavicsos vízparton. Először csak leveszem a cipőmet, hogy mezítláb sétálhassak. Utána leülök a kavicsok közé. És máris a hatalmukba kerítettek… Felveszem az egyiket– egy bálna; egy másikat – ez egy vitorlás. És vannak még bohóchalak, teknősök, baglyok, birkák… és már tele vannak a zsebeim, meg a kávéspoharam is, ott nyüzsög a fél tengerpart. De mi lesz velük később?

Continue reading “Életre kelt kavicsok”
Mi a szuperérzékenység?

Mi a szuperérzékenység?

Amikor először hallottam a szuperérzékenységről, nem igazán tudtam hová tenni. A világban szerzett tapasztalataim és mások véleményei alapján az „érzékenység” korábban úgy élt a fejemben, mint valami, amitől meg kell szabadulni, egy gyengeség, ami miatt könnyen hátrányos helyzetbe kerülhetek, ha nem irtom ki magamból….

Continue reading “Mi a szuperérzékenység?”
A sokszínű ratatouille – Mediterrán lecsó, ahogy én készítem

A sokszínű ratatouille – Mediterrán lecsó, ahogy én készítem

Paradicsom, színes paprikák, padlizsán, cukkini… és így tovább. A ratatouille (ejtsd: ratatuj) tényleg sokszínű, a szó szoros értelmében: pirosak, sárgák, narancssárgák, lilák, zöldek egyvelege. De a ratatouille más értelemben is sokszínű: sokféleképp készíthető, mindenki kikísérletezheti a saját stílusához illő verziót. Az itt következő recept tehát nem A RATATOUILLE lesz, hanem az én ratatouille-om. Kicsit francia, kicsit olasz, kicsit máltai, és talán egy kicsit magyar is valahol.

Continue reading “A sokszínű ratatouille – Mediterrán lecsó, ahogy én készítem”