Összes bejegyzés

Bútorfestő trükkök és technikák – Textúra és 3D minta

Bútorfestő trükkök és technikák – Textúra és 3D minta

Minden egyes bútordarab újjá varázsolását igazi kreatív kihívásnak tekintem. Amikor már kiválasztottam, melyik darabon fogok legközelebb dolgozni, napokig forgatom a fejemben. Időnként ránézek a bútorra, aztán inspirációt és ötleteket gyűjtök. A Pinterest az egyik kedvencem erre a célra, ott rögtön el is menthetem azt, ami tetszik. Így az elmúlt 2 évben elég szép kis gyűjteményem jött ott össze bútorfestés témában (ha van kedved, nézd meg itt). Szóval inspirálódok, és ha elegendő időt hagyok az agyam kreatív oldalának, akkor egyszer csak bevillan egy kép arról, hogyan is fog kinézni ez a bútor az átalakítás után.

Continue reading “Bútorfestő trükkök és technikák – Textúra és 3D minta”
Fűszeres-napfényes répakrémleves

Fűszeres-napfényes répakrémleves

Bevallom, a répa sokáig nem tett szert nagy népszerűségre a mi kis családunkban. Valójában nem tudom, miért, mert önmagában semmi kifogásunk a répa mint zöldségnövény ellen. Szép sárga, üde, néha vicces is. De amint az elkészítésére kerülne a sor, már rögtön húzódozom. Talán a pucolgatás, meg a reszelgetés az, amit ki nem állhatok? Lehet. Vagy mert nem volt igazán megnyerő répás étel receptem. Eddig…

Continue reading “Fűszeres-napfényes répakrémleves”
Gluténmentes csokis-csoda muffin

Gluténmentes csokis-csoda muffin

Már régóta fontolgattam a gluténmentes étkezést, de valahogy nehezemre esett belevágni. Néha kicsit félek is az új dolgoktól (bár ebben ellentmondásos vagyok), és a gluténmentesség olyan komplikáltnak tűnt. Nem beszélve a lemondásokról. Mi lesz a vajas-lekváros kenyérrel? Meg a sonkás-sajtos szendviccsel? És ott van még a kedvencünk, a francia quiche, és az olasz tészták. És persze a pizza. De mindezek a problémák eltörpülnek a legijesztőbb kérdés mellett:

MI LESZ A SÜTIKKEL???

Continue reading “Gluténmentes csokis-csoda muffin”
Életre kelt kavicsok

Életre kelt kavicsok

Mindig ez történik, ha vízparton vagyok. Mármint a kavicsos vízparton. Először csak leveszem a cipőmet, hogy mezítláb sétálhassak. Utána leülök a kavicsok közé. És máris a hatalmukba kerítettek… Felveszem az egyiket– egy bálna; egy másikat – ez egy vitorlás. És vannak még bohóchalak, teknősök, baglyok, birkák… és már tele vannak a zsebeim, meg a kávéspoharam is, ott nyüzsög a fél tengerpart. De mi lesz velük később?

Continue reading “Életre kelt kavicsok”
Mi a szuperérzékenység?

Mi a szuperérzékenység?

Amikor először hallottam a szuperérzékenységről, nem igazán tudtam hová tenni. A világban szerzett tapasztalataim és mások véleményei alapján az „érzékenység” korábban úgy élt a fejemben, mint valami, amitől meg kell szabadulni, egy gyengeség, ami miatt könnyen hátrányos helyzetbe kerülhetek, ha nem irtom ki magamból….

Continue reading “Mi a szuperérzékenység?”