Összes bejegyzés

Bútorfestő trükkök és technikák – Textúra és 3D minta készítése

Bútorfestő trükkök és technikák – Textúra és 3D minta készítése

Minden egyes bútordarab újjá varázsolását igazi kreatív kihívásnak tekintem. Amikor már kiválasztottam, melyik darabon fogok legközelebb dolgozni, napokig forgatom a fejemben. Időnként ránézek a bútorra, aztán inspirációt és ötleteket gyűjtök. Mivel mindig is a részletgazdag dizájnokhoz vonzódtam, legyen szó lakberendezésről vagy öltözködésről, így bútorfelújításkor is az új külsőnek szinte mindig része valamilyen textúra vagy 3D minta.

Tovább “Bútorfestő trükkök és technikák – Textúra és 3D minta készítése”
Fűszeres-napfényes répakrémleves

Fűszeres-napfényes répakrémleves

Bevallom, a répa sokáig nem tett szert nagy népszerűségre a mi kis családunkban. Valójában nem tudom, miért, mert önmagában semmi kifogásunk a répa mint zöldségnövény ellen. Szép sárga, üde, néha vicces is. De amint az elkészítésére kerülne a sor, már rögtön húzódozom. Talán a pucolgatás, meg a reszelgetés az, amit ki nem állhatok? Lehet. Vagy mert nem volt igazán megnyerő répás étel receptem. Eddig…

Tovább “Fűszeres-napfényes répakrémleves”
Gluténmentes csokis-csoda muffin

Gluténmentes csokis-csoda muffin

Már régóta fontolgattam a gluténmentes étkezést, de valahogy nehezemre esett belevágni. Néha kicsit félek is az új dolgoktól (bár ebben ellentmondásos vagyok), és a gluténmentesség olyan komplikáltnak tűnt. Nem beszélve a lemondásokról. Mi lesz a vajas-lekváros kenyérrel? Meg a sonkás-sajtos szendviccsel? És ott van még a kedvencünk, a francia quiche, és az olasz tészták. És persze a pizza. De mindezek a problémák eltörpülnek a legijesztőbb kérdés mellett:

MI LESZ A SÜTIKKEL???

Tovább “Gluténmentes csokis-csoda muffin”
Mi leszel, ha nagy leszel?

Mi leszel, ha nagy leszel?

Biztos-e, hogy mindenki számára van egy álom szakma?

Mindannyiunknak feltették ezt a kérdést valamikor. Nekem is. Nem is egyszer. Emlékszem, hogy 4 évesen lelkesen és bizakodón válaszoltam: „Madzagtornász!” Ez az én nyelvemen kötéltáncost jelentett. Elbűvölt az a könnyed elegancia, ahogyan a cirkuszi előadásban a tornász a levegőben táncolt. Akkor úgy gondoltam, ez a nekem való szakma.

Tovább “Mi leszel, ha nagy leszel?”